Brug bækkenbundskugler for din almene sundhed

Brug bækkenbundskugler for din almene sundhed

Har du brug for at få trænet din bækkenbund op, så er bækkenbundskugler det rette redskab til dig.

Måske ved du slet ikke, hvorfor det er en god idé at træne din bækkenbund? Men det bør du, da bækkenbundstræning er vigtig for din livmoder, kontrollen af din urinblære og dig og din partners sexnydelse samt dit sexdrive. Derudover er det også et yderst effektivt redskab for kvinders almene sundhed.

Hvad er bækkenbundskugler og hvordan fungerer de.

Bækkenbundskugler er et redskab skabt specifikt til træning af musklerne i underlivet. Det gør, at bækkenbundsøvelser / knibeøvelser bliver nemmere at udføre, og træningen bliver mere effektiv.
De klassiske bækkenbundskugler består af to hule kugler med hhv. en lille metalkugle indeni. Ved bevægelse sættes kuglerne i rotation og svingningerne breder sig og de indvendige nerver i vaginaen stimuleres. Samtidig spændes bækkenbundsmusklerne, for at holde på kuglerne. 

Vælg de bækkenbundskugler, der passer til dig

Overordnet set er der tre ting, man bør overveje, når man anskaffer sig bækkenbundskugler og andre trænings redskaber.
Materialet
De fleste professionelt producerede bækkenbundskugler har en overflade af silikone uden skadelige stoffer, hvilket er et af de bedste materialer til redskaber, der skal bruges indvendigt i kroppen.
Vægten på produktet 
Start altid med lav vægt og øg vægten, når muskulaturen bliver stærkere kan du øge vægten. Hvis du ikke er vant til at træne bækkenbunden med bækkenbundskugler, vil en eller to store, men lette kugler være den bedste løsning. Hvis din bækkenbund er stærk, kan du bruge en-to små og tunge bækkenbundskugler.
Nemt at tage produktet ud
De fleste bækkenbundskugler kommer med en lille silikonesnor, som gør, at kuglerne nemt kan trækkes ud, som var de en tampon.

Prøv gerne mindst 2 kugler i forskellig størrelse, så du kan prøve dig lidt frem.

Øvelser og træning med Bækkenbundskugler

Bækkenbundskuglerne fungerer ved, at du fører dem op i skeden, hvorefter du klemmer omkring dem, som når du laver almindelige knibeøvelser. De fleste bækkenbundskugler kommer med en lille udhulning i bunden, der passer til en finger, så de er nemmere at føre op. 
Vi anbefaler, at du smører kuglerne ind i lidt vandbaseret glidecreme, da det gør dem lidt nemmere at føre op. 
Hvis ikke du har prøvet bækkenbundskugler før så kan du med fordel starte ud med at lave øvelserne liggende, indtil du vænner dig til dem. 

Øvelser liggende: 

Lig på ryggen og bøj dine knæ, slap af i kroppen, indsæt forsigtigt bækkenbundskuglen.

lolobloom.bækkenbundskugler.træning

Indsæt ca. 3-5 cm. oppe

Træk vejret dybt ind og spænd op i 5 sek.

Pust ud og slap af i 5 sek. Gentag 10 gange

Brug snoren og træk den langsomt ud når du er færdig

 

Det er vigtigt, at du gør det korrekt. Når du skal lave en knibeøvelse med kuglerne oppe, skal du lave en knibende bevægelse som starter bag til ved indgangen af anus. Flyt derefter den knibende bevægelse frem mod skeden og forsøg til sidst at trække navlen ind mod ryggen. 

Øvelser gående/stående: 

Når du er blevet stærk nok til at gå rundt med bækkenbundskuglerne, vil du lave knibeøvelserne uden at tænke over det. Kuglerne sætter nemlig krav til dine muskler om at spænde for overhovedet at kunne holde dem oppe. Når du er færdig med bækkenbundstræningen kan du nemt og forsigtigt tage bækkenbundskuglerne ud igen, ved at trække i den silikone snor, der sidder nederst. 
 
Bækkenbundstræning anbefales af jordmødre og gynækologer. For nogle kvinder vil bækkenbundskuglerne også være dejlige til almindelig erotisk stimulation. 
 

Fordele:

✓  Styrker intimmusklerne   

✓  Styrker blodomløbet   

✓  Øger lystfølelsen   

✓  Øger sandsynligheden for at få orgasme

 

Vigtigt:

Kvinder, der har født, der har en nedsunken eller tilbageliggende livmoder samt kvinder, der har fået livmoderen fjernet anbefales at bruge en enkel bækkenbundskugle og rådgive sig med sin læge.

← Older Post Newer Post →